Your cartClose

Your cart is currently empty.

Login Close

FAQ

Question: OCULUS LINK CABLE 5m |USB-A| till OCULUS QUEST 1/2

Question about signal quality:

God eftermiddag.
Jag skulle vilja köpa den här kabeln, men jag har vissa tvivel. Räcker det att använda Oculus Rift-appen på Oculus Quest-goggles, eller behöver jag fortfarande en kabel med förstärkare? Jag märkte att det finns uppsättningar som säljs på Amazon. Vad jag inte vet är om de i första hand handlar om att förlänga kabeln eller förstärka signalen.
Och om kabeln kan fungera på egen hand - har du testat hur längden 3m/5m påverkar signalstyrkan?
Tack på förhand för ditt svar.

Hälsningar
Luke P.

Vårt svar:

Hej
Mycket bra frågor. Det finns människor som är tveksamma, men den fungerar på samma sätt som originalkabeln, eller till och med bättre. Det är viktigt att moderkortet ger tillräckligt med ström genom kabeln, i 1-2 % av fallen kan det ibland uppstå små problem, och då behöver du bara ansluta kabeln under den aktiva hubben.
De kablar som du talar om säljs också tillsammans med en andra kabel som återskapar signalen. Denna kabel kan sedan förlängas för att ge en bättre signal. I framtiden kommer vi att ha upp till 8 meter långa kablar med en förstärkt och förbättrad signal med ett chip redan i kabeln, men detta är fortfarande under produktion.
Vi rekommenderar starkt vår kabel och om det uppstår problem erbjuder vi en kostnadsfri retur, men som sagt, vi finns där för att hjälpa till och vi är övertygade om att den kommer att fungera till 100 % som avsett. Om moderkortet inte levererar ström kan du alltid köpa en aktiv HUB.
Vår 5 meter långa kabel ger samma resultat som en 3 meter lång kabel i resultaten, så begränsningen ligger inte i kabeln utan i hårdvaran.

Med vänliga hälsningar,
Vortex Virtual Reality